/media/6361/unge-lounge.jpg

Unge Loungen klar til debut på Smukfest

Unge medhjælpere fra 13 til 17 år får nu deres helt egen hyggelige oase, hvor de kan have det sjovt med jævnaldrende.

7. august 2019

I et telt lige bag Vores Bar er der spændt op til gak og løjer, når Unge Loungen for første gang ruller teltdugen op og inviterer indenfor. To lækre sofaer og et hjemmelavet sofabord i alle regnbuens farver med teksten “SMUKung” pryder de unges nye loungeområde i Bøgeskoven. 

Bag initiativet står blandt andet 18-årige Nataniel Aarup, subformand hos Ung Support, og hans bror Nicolas på 17 år. For nogle år siden, da brødrene var blandt nogle af festivalens yngste smuklinge, manglede de selv et sted kun for dem og jævnaldrende.

“Os unge mennesker kan godt forsvinde lidt i mængden af alle de voksne, så der er større mulighed for at møde nye venner på ens egen alder, hvis der er et sted, hvor kun vi må være,” forklarer Nataniel.

Ungt initiativ

De tog sagen i egen hånd, og i foråret søsatte de projektet. Med lidt hjælp fra farmand Thomas Aarup blev drømmen til virkelighed. 

Efter idéudvikling og samarbejde med Smukfest, trak Nataniel og Nicolas sammen med flere unge i arbejdstøjet og fik selv stablet den nye ungdomsfløj på benene. De har også selv stået for at male og indrette loungen, der allerede har haft de første unge smuklinge forbi. Fra festivalens åbning er de klar til at tage imod alle mellem 13 og 17 år, der kan svinge forbi og spille kalaha eller ludo, sludre over en pepsi og hænge ud i godt selskab.

Er loungen en succes, håber Nataniel og Nicolas på, at de i fremtiden kan få mere plads til sjov og ballade.

Se kontaktoplysninger