/media/7046/header_smukkoncert_theispoulsen_144.jpg

40 år med Smukfest

Det hele startede i 1980, hvilket gjorde festivalen i 2019 til sin 40. af slagsen i Dyrehaven i Skanderborg. Det gik ikke ubemærket hen, og vi fejrede vores jubilæum i stor stil.

Eftersom Skanderborg Festivalklub nu har 40 år på bagen, er der efterhånden en hel del historie at fortælle. I anledning af festivalens 40-års jubilæum i 2019, benyttede vi lejligheden til at gøre lige netop dét.

Det meste af foråret gik med jubilæumsaktiviteter i Skanderborg, men vi rykkede også i samarbejde med Museum Skanderborg ud i de omkringliggende byer med vores omrejsende museumsudstilling, Jubilæumskaravanen. Vores seniorklub, Gl. Walther, afholdte koncerter for byens ældre borgere, mens andre skrev en bog om frivillighed, festival og fællesskab i 40 år – det vi kalder Waltherånd. Der er blevet holdt jubilæumsfester for både nye og gamle medlemmer af Skanderborg Festivalklub, og bogen om Smukfests historie, som vi udgav første gang i anledning af 25-års jubilæum, er opdateret med de sidste 15 år og hold nu fast – blevet digitaliseret, så den er frit tilgængelig for enhver. Oure Højskole genopførte Smukfest anno 1980 på Bøgescenen med både den originale musik og mondering. Så nåede vi snart til Smukfest 2019, hvor den helt store jubilæumsfejring var Danmarks Smukkeste Koncert vol. 3. 24 af de største danske stjerner og The Antonelli Orchestra som den perfekte backing, spillede hver især ét af deres kæmpehits fra sådan cirka den første halvdel af festivalens liv. Det var noget, der samlede generationer på tværs og sørgede for fællessang i Bøgeskoven i flere timer. Se kontaktoplysninger