/media/7154/medhjaelpere-gaar-i-tog.png

Kan jeg blive medhjælper på Smukfest?

Hvis du er fyldt 18 år, så kan du. Derudover har vi faktisk ikke så mange krav til, hvem du er. I skoven er der plads til alle – især dem med godt humør og gåpåmod.

Hvad skal man som medhjælper?

Listen over forskellige medhjælperjobs er kilometerlang. Der findes ikke noget simpelt svar på, hvad man laver som medhjælper på Smukfest, fordi man simpelthen kan komme til at lave lidt af hvert. I løbet af seks uger bygger vi en festivalby med egen børnehave, skadestue, massevis af spisesteder og barer, skøre finurligheder, træloger og alt muligt mere. Vi har både brug for dem, der kan bygge byen op, dem der kan bemande den, og dem der kan pakke det hele sammen igen.

Nogle udnytter deres faglige baggrund som for eksempel sygeplejerske til at blive medhjælper på Skovskadestuen, mens andre hellere vil ligge deres civile job som revisor på hylden for en stund, mens de svinger hammeren og bygger en bar. Faglige kompetencer kan i nogle tilfælde være en fordel, men det er ikke et must, så længe du bare har lysten.

Hvor mange timer skal jeg arbejde?

Festivalen har nogle standardregler for, hvor mange timer man skal arbejde som medhjælper – alt afhængig om det er før, under eller efter festivalen.

  • Før festivalen, skal du arbejde min. 42 timer.
  • Under festivalen (onsdag til søndag), skal du arbejde min. 24 timer.
  • Efter festivalen, skal du arbejde min. 36 timer. 

Timeantallet er vejledende, og der vil være undtagelser, hvor antallet af timer ikke er helt identisk med ovenstående. Nogle hold arbejder eksempelvis delvist før og delvist under festivalen, og i tilfælde som disse kan timeantallet variere fra standarden.

Hvordan finder jeg et medhjælperjob?

Smukfest har udviklet sin egen jobbørs, hvor du kan finde ledige pladser til den kommende festival – Smukcrew.dk. Og det er på Smukcrew, du skal lede efter din medhjælpertjans til Smukfest.

Alle hold drives af frivillige ledere, som selv står for rekrutteringen til deres hold. På Smukcrew.dk kan lederne lave et opslag med en beskrivelse af holdet, arbejdsopgaven, tidspunkt for arbejdstiden og så videre. Du kan søge jobbet ved at udfylde formularen for opslaget og fortælle lidt om dig selv. Fuldstændig som skulle du søge et job ude i den virkelige verden faktisk. 

Er der ikke lige et job for dig på Smukcrew lige nu, så mist ikke modet! De frivillige ledere slår løbende jobs op over foråret og nogle gange også helt frem til lige før festivalen. Så hold øje med jobbørsen.

Hvad får jeg som medhjælper?

Udover muligheden for livslange venskaber, en plads i Walthers kæmpe skovfællesskab (Walther er vores trolde-maskot, ham kan du læse mere om her) og stemmeret til den årlige generalforsamling? Jamen, så følger der faktisk en hel masse mere med, når du melder dig som medhjælper på Smukfest:

  • Det er næsten en selvfølge, men for din indsats på Smukfest, får du naturligvis et medhjælperarmbånd, der giver dig adgang til festivalen og campingområderne hele ugen.
  • Mad, mens du er på vagt, er også på vores regning, og som medhjælper har du også mulighed for gratis morgenmad hver morgen under festivalen - også de dage, hvor du ikke skal arbejde.
  • Medhjælperarmbåndet giver dig også adgang til særlige medhjælperområder som for eksempel Vores Bar. Vores Bar er for alle medhjælpere, og her er der billig bar, drønhyggeligt og masser af mulighed for at hænge ud og få en snak med andre medhjælpere.
  • Du får også årets medhjælper t-shirt, som du kan rende rundt og blære dig i.
  • Fordi mange medhjælpere under festivalen knokler for, at andre kan have en fest, holder vi én gang om året også et drøn af en fest for alle aktive medhjælpere. Medhjælperfesten er verdens bedste personalefest, der samler omkring 4000 medhjælpere til billige priser i baren og live optrædender fra nogle af de bedste danske bands. Dét i sig selv er en ret stor ting, som du kan læse lidt mere om her

Hvad forventer vi til gengæld?

Vi forventer selvfølgelig, at du har lyst til at være en del af vores fællesskab og festival. Og så skal vi have lidt arbejdskraft i bytte for ovenstående ganske glimrende goder, som du allerede har læst om.

Derudover kræver det også et medlemsskab af vores non-profit forening, Skanderborg Festivalklub, og sådan ét koster 150 kr. om året. Det gør dig til medejer af Smukfest, giver dig stemmeret til den årlige generalforsamling og muligheden for at stille op til bestyrelsen.

Spørgsmål?

Har du ikke fundet de svar, du søgte om at være frivillig medhjælper på Smukfest i ovenstående, så send vores medhjælperkoordination en mail på smukcrew@smukmail.dk.

Se kontaktoplysninger