/media/8564/polka-verner-header.png

Polka Verner Legatet er Smukfests særlige hæderspris, som hvert år tildeles en eller flere danske kulturpersonligheder. Prisen gives til modtagere, som ved hjælp af humor, musik og andre kulturelle indslag gør livet og hverdagen lidt bedre og lidt sjovere for alle os andre.

Traditionen med Polka Verner Legatet startede i 2002, hvor Søs Egelind  og Kirsten Lehfeldt blev udvalgt til det, der dengang hed Årets Spenderbuks. Årets Spenderbuks fik til opgave at give 100.000 kr. væk i forbindelse med festivalen, penge der skulle være med til at sprede glæde blandt modtagerne. Her valgte Søs og Kirsten at bruge en del af pengene på den sygdomsramte Polka Verner, alias Finn Grunnet Sørensen, som var trommeslager i Erling Erlang & Trio. Et lokalt orkester, der gennem en lang årrække gav et spektakulært show på Smukfest.

Polka Verner tabte siden kampen mod kræften, og som en hyldest til trommeslageren besluttede Smukfest sammen med Søs og Kirsten at gøre Polka Verner Legatet til en fast tradition. Der blev nedsat en legatbestyrelse bestående af repræsentanter fra festivalen, Søs og Kirsten og flere andre kulturbærere, som  hvert år siden har udpeget en eller flere årlige prismodtagere.

Hædersprisen er i dag et vigtigt indslag under festivalen. Legatet finansieres af donationer fra Smukfests Legekammerater, samarbejdspartnere og andre villige givere.

Se kontaktoplysninger